Deadline aanvragen definitieve berekening Tegemoetkoming Vaste Lasten nadert Publicatiedatum: 1-06-2022

Heeft u een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd voor de periode juni-september 2020, Q4 2020 en/of Q1 2021 aangevraagd? Dan heeft u nog tot 10 juni 2022 de tijd om uw werkelijke omzet door te geven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als u een aanvraag TVL heeft gedaan voor Q2 2021, kunt u uw werkelijke omzet doorgeven tot 20 juli 2022.

Geeft u geen omzet door?

Als u niet (op tijd) uw werkelijke omzet doorgeeft bij RVO, stelt RVO de definitieve TVL-subsidie vast op basis van gegevens van de Belastingdienst. Het kan dan zijn dat de subsidie op een lager bedrag wordt vastgesteld dan waar u eigenlijk recht op zou hebben. De subsidie kan zelfs op € 0 worden vastgesteld in de volgende gevallen:

  • Als er geen gegevens bekend zijn bij de Belastingdienst;

  • Als de subsidie hoger is dan € 125.000 en er geen accountantsverklaring is. In dat geval wordt niet voldaan aan de voorwaarden voor TVL-subsidie en heeft u geen recht op subsidie;

  • Als de omzetgegevens bij de Belastingdienst fors afwijken van de gegevens die bij de subsidie-aanvraag zijn opgegeven.

Het is dan mogelijk dat u (een deel van) het ontvangen voorschot moet terugbetalen.

Waar doorgeven?

U kunt uw werkelijke omzetgegevens doorgeven via de website van rvo: https://mijn.rvo.nl/tvl#main-content.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u hulp bij het doorgeven van de werkelijke omzetgegevens? Neem dan gerust contact op met uw contactpersoon binnen Govers of telefonisch via 040 – 2 504 504.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.