Rechtsherstel voor spaarders: update ontwikkelingen box 3 Publicatiedatum: 25-05-2022

De wijze van heffing over inkomsten uit sparen en beleggen (box 3) staat al enige tijd ter discussie. De afgelopen jaren is deze heffing door belastingplichtigen meerdere keren tot aan de Hoge Raad toe betwist. In tegenstelling tot eerdere uitspraken, heeft de Hoge Raad op 24 december 2021 niet alleen geoordeeld dat de box 3 heffing een inbreuk vormt op het eigendomsrecht, maar ook dat aan belastingplichtigen voor 2017 en latere jaren rechtsherstel dient te worden geboden.

Op 28 april 2022 heeft de staatssecretaris van Financiën een brief gepubliceerd waarin bekend is gemaakt op welke wijze het kabinet voornemens is rechtsherstel te bieden aan belastingplichtigen. Daarnaast heeft de Hoge Raad op 20 mei 2022 een uitspraak gedaan over de positie van belastingplichtigen die niet tijdig bewaar hebben gemaakt tegen de definitieve aanslag inkomstenbelasting. Graag informeren wij u over deze laatste ontwikkelingen en de gevolgen van de door het kabinet gemaakte keuzes omtrent het rechtsherstel.

Bekijk onze flyerDeel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.