Prinsjesdag 2021:
Inkomsten-
belasting

Inkomen uit werk en woning

Wijzigingen tarieven, Afbouw belastingvoordeel aftrekposten en geleidelijke verlaging zelfstandigenaftrek.

Lees verder
Milieu-investeringsaftrek

Al jaren stimuleert de overheid bedrijven om te investeren in innovatieve, milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen met de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Met de MIA mogen ondernemingen een percentage van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Zij hoeven dan minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. 

Lees verder
Inkomen uit aanmerkelijk belang

Geen wijziging tarieven Het onderstaande tarief geldt voor voordelen uit aanmerkelijk belang, zoals het uitkeren van dividend van de bv aan de aandeelhouder (dga) in privé en de winst bij verkoop van aandelen.

Lees verder
Inkomen uit sparen en beleggen

Wijziging Tarieven Wijzigingen heffingskorting en aftrek scholingskosten

Lees verder
Overige wijzigingen inkomstenbelasting

Overzicht gewijzigde heffingskortingen In 2022 worden de heffingskortingen aangepast. Schematisch kan dit als volgt worden weergegeven.

Lees verder
Hogere bijtelling voor elektrische auto

De bijtellingsregels voor de auto van de zaak wijzigen als gevolg van het Klimaatakkoord tot 2026 bijna jaarlijks. De bijtelling voor benzine- en dieselauto’s van de zaak verandert echter niet in 2022. Het standaardpercentage voor de bijtelling blijft 22%. Voor elektrische auto’s verandert zowel de grondslag waarover de bijtelling wordt berekend, als het bijtellingspercentage. Hierdoor zijn elektrische auto’s vanaf 2022 fiscaal minder aantrekkelijk dan voorheen het geval was.

Lees verder

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.