Aanpassen tariefschijfgrenzen Publicatiedatum: 23-09-2021

De afgelopen jaren is het zogenoemde opstaptarief in de vennootschapsbelasting stapsgewijs verlaagd naar 15%. Het opstaptarief is in 2021 van toepassing tot een winst van € 245.000. Deze grens wordt vanaf 1 januari 2022 verruimd naar € 395.000.

In 2021 en 2022 zijn de tarieven van de vennootschapsbelasting:

Indien sprake is van een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting, kan slechts eenmaal gebruik worden gemaakt van het tariefopstapje. Door de verruiming van de eerste tariefschijf kan het mogelijk voordeliger zijn om een fiscale eenheid (deels) te verbreken, om zo meermaals gebruik te kunnen maken van het tariefopstapje. Het verbreken van de fiscale eenheid kan mogelijk nadelige gevolgen hebben voor uw fiscale positie. Om te beoordelen of het wenselijk is om de fiscale eenheid te verbreken, bevelen we aan om contact op te nemen met uw adviseur.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.