Aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen Publicatiedatum: 23-09-2021

Eerder dit jaar is voorgesteld om het kwalificatiebeleid van rechtsvormen aan te passen. Onderdeel van dit voorstel was een wijziging van de fiscale kwalificatie van de commanditaire vennootschap en het fonds voor gemene rekening.

Onder de huidige fiscale wetgeving zijn deze lichamen onder omstandigheden belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting. De rechtsvormen zijn mede daardoor onder andere populair in het kader van anonimisering van vermogen en het vermijden van de vermogensrendementsheffing (box 3). Op basis van het voorstel worden alle CV’s en familiefondsen als fiscaal transparant worden aangemerkt. De vennootschapsbelastingplicht voor deze lichamen komt te vervallen. Aanvankelijk zou de wetswijziging per 1 januari 2022 ingaan, maar vanwege de vele reacties op de internetconsultatie wordt dit wetsvoorstel naar verwachting in de winter 2021/2022 aangeboden. De wijziging zal dus pas op een later moment in werking treden.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.