Wijziging verliesverrekening Publicatiedatum: 23-09-2021

Op dit moment kunnen verliezen voor de vennootschapsbelasting worden verrekend met de winsten van het voorgaande jaar en de zes volgende jaren. Per 1 januari 2022 worden de verliesverrekeningsregels in de vennootschapsbelasting gewijzigd. Vanaf 2022 geldt dat verliezen onbeperkt in de tijd voorwaarts verrekenbaar zijn. De achterwaartse verliesverrekening blijft beperkt tot één jaar. Deze verruiming gaat gelden voor alle verliezen die vanaf 2013 zijn geleden. Op dit punt is dus sprake van een verruiming van de mogelijkheden om verliezen te verrekenen.

Daar staat tegenover dat de verliesverrekening in de vennootschapsbelasting op een ander punt wordt versoberd. De winst in een bepaald jaar kan vanaf 2022 tot een bedrag van € 1 miljoen volledig worden verrekend met verliezen. De belastbare winst boven € 1 miljoen is slechts voor 50% verrekenbaar met compensabele verliezen.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.