Vrijstelling verkrijging VoV-regeling Publicatiedatum: 23-09-2021

Als gevolg van de wijzigingen in de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 worden aanbieders van woningen die in het verleden zijn geleverd met een verkoopregulerend beding (‘Verkoop onder voorwaarden’ (VoV)) geconfronteerd met een heffing van 8% overdrachtsbelasting over de terugkoop van een woning. Deze overdrachtsbelasting kunnen zij veelal niet doorberekenen aan de opvolgende particuliere koper. Dit maakt het VoV-model minder aantrekkelijk en dat is in de huidige woningmarkt ongewenst.

Daarom wordt nu voorgesteld om de verkrijging (terugkoop) van woningen die in het verleden zijn geleverd met een verkoopregulerend beding onder voorwaarden vrij te stellen van overdrachtsbelasting. Deze vrijstelling is interessant voor partijen die woningen op basis van dit concept aanbieden (of aan hebben geboden). Dit zijn voornamelijk woningcorporaties, projectontwikkelaars en commerciële bouwpartijen. Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.