Meer flexibiliteit binnen aflossingsregeling coronabelastingschuld Publicatiedatum: 13-07-2022

Sinds het begin van de coronacrisis hebben ondernemers de mogelijkheid gekregen om tijdelijk uitstel aan te vragen voor hun belastingschulden. Voor de terugbetaling van deze ‘coronabelastingschuld’ is een vijfjarige aflossingsregeling in het leven geroepen, welke per 1 oktober 2022 van start gaat. Het kabinet acht het echter van belang de voorwaarden van deze regeling verder te versoepelen. Deze versoepeling is bedoeld om ondernemers tegemoet te komen, maar geldt enkel voor ondernemingen die in voldoende mate “levensvatbaar” zijn.  

Voor ondernemingen die in voldoende mate “levensvatbaar” zijn, geldt dat zij op basis van de nieuwe voorwaarden meer flexibiliteit krijgen. Zo kan er allereerst worden gekozen om per kwartaal te gaan aflossen in plaats van per maand. Daarnaast krijgen ondernemers de mogelijkheid om een incidentele betaalpauze in te lassen. Dit betekent echter niet dat bedrijven verder belastinguitstel krijgen. 

Om in aanmerking te komen voor de soepele aflossingsvoorwaarden is het zaak om schriftelijk verzoek in te dienen waaruit blijkt dat een versoepeling van de terugbetalingsvoorwaarden nodig is voor de levensvatbaarheid van de onderneming. Daarnaast moet worden voldaan aan nieuwe belastingverplichtingen. Dit om te voorkomen dat niet-levensvatbare bedrijven het hoofd boven het water wordt gehouden.  

Heeft u vragen over versoepelingsmogelijkheden ten aanzien van de toekomstige betalingsregeling in uw situatie? Neem dan contact met ons op via uw relatiebeheerder, onderstaand contactformulier of telefonisch via 040 – 2 504 504.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.