Stand van zaken Wet DBA Publicatiedatum: 23-09-2021

Op 20 september 2021 heeft de minister de inmiddels zevende voortgangsbrief ‘werken als zelfstandige’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij merkt op dat de eerste praktijkervaringen met de webmodule positief zijn.

Met de online module was het voor opdrachtgevers tijdens de pilotperiode mogelijk om de arbeidsrelatie met een zelfstandige te beoordelen om hiermee te beoordelen of de opdracht buiten dienstbetrekking kan worden uitgevoerd. 

Uit de brief blijkt dat het huidige demissionaire kabinet de nieuwe wetgeving alsmede de beslissing over de webmodule en in het verlengde daarvan de uitfasering van het handhavingsmoratorium, doorschuift naar het volgende kabinet.

Tot die tijd zal de Wet DBA amper worden gehandhaafd. Alleen als er sprake is van ‘kwaadwillende’ bedrijven gaat de Belastingdienst over tot handhaving.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.