BTW: Vereenvoudiging éénloketsysteem e-commerce Publicatiedatum: 23-09-2021

Per 1 juli 2021 zijn een aantal grote wijzigingen in de btw-regels met betrekking tot e-commerce doorgevoerd. Als onderdeel van die wijzigingen zijn een drietal éénloketregelingen ingevoerd. Met deze regelingen kunnen ondernemers de verschuldigde btw over bepaalde prestaties in verschillende lidstaten aangeven en voldoen via één lidstaat, zonder afzonderlijke btw-registraties in de verschillende lidstaten waar btw is verschuldigd.

Het kan voorkomen dat - door bijvoorbeeld retourzendingen van verkochte producten - een negatieve btw-melding wordt gedaan, waardoor in een bepaalde lidstaat een recht op btw-teruggaaf bestaat. De wettekst wordt aangepast zodat een negatieve btw-melding, die door Nederland moet worden afgewikkeld, automatisch als verzoek tot teruggaaf wordt behandeld. Hierdoor hoeft de ondernemer niet zelf een verzoek om teruggaaf in te dienen.Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.