E-commerce | Gratis Webinar Publicatiedatum: 18-03-2021

Per 1 juli 2021 treden nieuwe regels voor e-commerce in werking. Daarnaast zijn nieuwe douane-regels van kracht. Dit kan gevolgen hebben voor uw btw-positie. Maar ook de consument gaat dit merken. Met betrekking tot invoer vervalt per 1 juli de vrijstelling voor pakketjes met een waarde lager dan € 22. Dit heeft met name gevolgen voor bestellingen bij Chinese webshops.

Voor afstandsverkopen binnen de EU vervallen de omzetdrempels die momenteel nog gelden. De verschillende drempels per lidstaat worden vervangen door één enkele gezamenlijke drempel voor zowel alle afstandsverkopen als alle elektronische dienstverlening aan consumenten binnen de EU. Als gevolg hiervan is veel vaker buitenlandse btw verschuldigd. Gelukkig wordt tegelijk met het vervallen van de drempels de Mini One Stop Shop-regeling (M-OSS) uitgebreid tot de OSS. Met de nieuwe ‘éénloketregeling’ kunt u de btw in verband met uw afstandsverkopen in andere EU-lidstaten in één vereenvoudigde aangifte afdragen bij de Nederlandse belastingdienst. De Belastingdienst zorgt vervolgens dat de btw wordt afgedragen aan het juiste land. Door de OSS hoeft u zich dus niet in iedere lidstaat te registreren als btw-ondernemer. Per 1 april kunt u zich aanmelden voor de OSS.

Op het gebied van e-commerce speelt zoveel meer dan wij binnen het bestek van dit nieuwsartikel kunnen behandelen. Om deze reden organiseren wij op 22 april 2021 van 17.00u tot 18.30u een gratis online sessie (webinar) voor u, waar wij uitleg bieden over de aankomende veranderingen in het e-commerce speelveld. Bovendien heeft ons btw-team een aantal flyers opgesteld, welke wij op verzoek graag met u delen.

Heeft u interesse in de webinar of wilt u graag meer weten over de wijzigingen en hoe deze van invloed zijn op u? Neem vrijblijvend contact met ons op of meld u aan voor het webinar middels onderstaande formulier.Deel dit bericht:

Aanmelden
e-commerce webinar

Een gratis online sessie (webinar) op 22 april 2021 van 17.00u tot 18.30u.