Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) onderdeel Aanschaf Publicatiedatum: 06-05-2024

De Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) onderdeel aanschaf staat sinds 5 maart open en heeft nog budget beschikbaar. Hieronder vindt u meer informatie over de regeling en wat de voorwaarden zijn waaraan voldaan moet worden.

Het doel van de SSEB
Het doel van de SSEB onderdeel Aanschaf is het stimuleren van de investering in nieuwe emissieloze (uitstootvrije) bouwwerktuigen, hulpfuncties en bouwvoertuigen.

Voor wie is de SSEB
De SSEB aanschaf is gericht op twee typen bedrijven:

  • Bouwbedrijven die in Nederland gevestigd zijn en die investeren in nieuwe emissieloze bouwmachines voor eigen gebruik;
  • Bedrijven die nieuwe emissieloze bouwmachines aanschaffen en deze aan (bouw)bedrijven verhuren of leasen.

Hierbij is het een vereiste dat de aanvrager zelf eigenaar wordt van de nieuwe, emissieloze (uitstootvrije) bouwmachine waarvoor subsidie wordt aangevraagd.

Welke investeringen komen in aanmerking
Er is een aparte lijst opgesteld met bouwmachines die in aanmerking komen voor de SSEB onderdeel Aanschaf. Op deze lijst staan onder andere mobiele machines (zoals kranen, graafmachines etc.), industriële uitrustingen (zoals aggregaten en mobiele batterijpakketten) en bouwvoertuigen (zoals kieptrucks en hoogwerkers).

Wat is uw voordeel
De subsidie per emissieloze bouwmachine is ten hoogste 25% (30% voor MKB ondernemingen) van de meerkosten ten opzichte van een referentiemachine of formule. Er wordt 11,25% van de investeringskosten in mindering gebracht op de subsidie in verband met de mogelijkheid om ook Milieu-investeringsaftrek te verkrijgen. De subsidie is gemaximeerd op € 300.000 per bouwmachine.

Wanneer aanvragen
De regeling is al in maart 2024 open gesteld. Waar vorig jaar het budget heel snel uitgeput was, is er op dit moment nog voldoende budget om een aanzienlijk aantal aanvragen te honoreren. We adviseren echter om niet te lang te wachten met uw aanvraag.

Wat kunnen wij voor u betekenen
Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van SSEB-aanvraagtrajecten. Dit doen we op basis van een full service dienstverlening. Dit betekent dat wij u begeleiden van aanvraag tot en met vaststelling (en eventuele controle achteraf). Hierbij nemen we u zoveel mogelijk werk uit handen.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben dan horen wij dat graag! U kunt vrijblijvend contact opnemen met uw relatiebeheerder van Govers (040 – 250 45 04) of Eric Berns van De Subsidiespecialist (040 – 250 45 67 of eric@subsidiespecialist.nl).

 Deel dit bericht:

We werken graag aan uw ondernemersdromen. Wat zijn uw ambities?

Elke succesvolle klantrelatie begint met een persoonlijke kennismaking. Een gesprek over uw ambitie en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.