Het verhaal van Chantal Kivits – Assistent Accountant Audit

Chantal Kivits is sinds september 2019 werkzaam bij Govers. In het voorjaar van 2019 heeft Chantal haar afstudeerstage gelopen in de controlepraktijk waarna ze gestart is als Assistent Accountant Audit.

‘Je krijgt niet alleen alle ruimte en tijd om jezelf te ontwikkelen binnen je eigen discipline, maar ook binnen andere disciplines..’

In de zomer van 2018 ben ik via de inhousedag van Govers in contact gekomen met het kantoor en heb ik gesproken met diverse medewerkers. Ik had meteen het gevoel dat Govers goed bij mij zou passen, vanwege de grootte van het kantoor en de omgang van de medewerkers onderling. Daarom heb ik in het voorjaar van 2019 mijn afstudeerstage gelopen in de controlepraktijk van Govers. Tijdens mijn stage werd het goede gevoel dat ik had tijdens de inhousedag bevestigd. Naast het schrijven van mijn scriptie kreeg ik voldoende ruimte om ervaring op te doen in de controlepraktijk bij de diverse klanten. Na het succesvol schrijven en verdedigen van mijn scriptie, kreeg ik een contract aangeboden. Het aanbod heb ik geaccepteerd en sinds september 2019 ben ik als Assistent Accountant aan het werk op de controlepraktijk en volg daarnaast op vrijdag nog de Master Accountancy aan de Nyenrode Universiteit.

Binnen Govers krijg je alle ruimte en tijd om jezelf te ontwikkelen niet alleen binnen je eigen praktijk, maar bijvoorbeeld ook binnen de samenstelpraktijk. Ik ben betrokken bij diverse controles, waaronder een aantal bibliotheken maar ook handel- en productieondernemingen. En sinds kort ook betrokken bij een aantal NOW-controles. Het leuke bij Govers vind ik de diversiteit aan klanten en soorten controles waardoor je snel veel kennis opbouwt. Recent ben ik ook verantwoordelijk geworden voor het doorvoeren van mutaties in de planningstool en ben ik begeleider geworden van een startende assistent accountant in de controlepraktijk. Vooral het begeleiden van een nieuwe assistent vind ik erg tof, omdat ik niet alleen de controlewerkzaamheden kan uitleggen, maar ook mijn eigen ervaringen en tips mee kan geven die ik zelf van de senior assistenten en opdrachtleiders heb gekregen. Dit laat zien dat Govers mij als assistent met relatief nog weinig ervaring toch al veel kansen en verantwoordelijkheden geeft.