Het verhaal van Mark Manders – Controleleider

Mark Manders is sinds 2016 werkzaam bij Govers. Na het behalen van de Master Accountancy aan de Tilburg University startte hij als Assistent accountant op de  controlepraktijk. Zes jaar later is Mark werkzaam als Controleleider op diezelfde afdeling.

''Als beginnend accountant krijg je een coach toegewezen die je begeleidt in je werkzaamheden, hierdoor draai je binnen no-time volledig mee.”

Ik kwam rechtstreeks uit de schoolbanken en had geen idee wat me te wachten stond. Hoeveel literatuur je ook hebt gelezen en hoeveel theorieën je ook hebt bestudeerd: op de werkvloer leer je pas hoe het er écht aan toe gaat, leert mijn ervaring. Ik wist bijvoorbeeld prima raad met een jaarrekening, maar op het gebied van interimcontroles en planningsfases was ik een leek. Gelukkig word je hierin zorgvuldig begeleid door collega’s en je coach.

Er is vanuit Govers volop oog voor je talent en interesses. Daarbij mag je zelf sturing geven aan je werkzaamheden. Zo ontdekte ik gaandeweg dat ik het enorm leuk vind om internationale klanten te bedienen. Vervolgens kreeg ik de kans om samen te werken met externe accountants uit ons internationale netwerk. En een paar jaar later sprak ik op een congres met collega-accountants uit meer dan 10 verschillende landen! Een unieke ervaring waar je veel van leert en die je voor altijd bijblijft.

Persoonlijke groei

Vakinhoudelijk ben ik de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Je wordt daarnaast steeds zelfverzekerder in de communicatie met klanten. Inmiddels durf ik te stellen dat ik een waardevolle bijdrage voor hen lever en dat mijn input gewaardeerd wordt. Ik haal enorm veel energie uit succesvolle samenwerkingen met onze klanten. Daardoor trek ik iedere dag de deur achter mij dicht met een voldaan gevoel.

Een ‘typisch’ accountantskantoor?

Veel mensen denken dat de sfeer op een accountantskantoor zakelijk en formeel is, maar niets is minder waar. Al snel ervaarde ik dat de werksfeer bij Govers toegankelijk, gemoedelijk en gezellig is. Onderling hebben we de meest uiteenlopende gesprekken; heus niet alleen over werk. De ene keer analyseren we uitgebreid een voetbalwedstrijd, de andere keer bespreken we onze plannen voor het weekend. Samen met het hele kantoor gaan we daarnaast een keer per drie jaar een weekend weg: een mooie gelegenheid om je collega’s te leren kennen buiten de werkvloer. Bovendien geeft het de teamspirit een flinke boost!