Het verhaal van Tim Gielissen – IT-auditor

Tim Gielissen is sinds augustus 2022 werkzaam bij Govers. Als IT-auditor helpt hij onze klanten om grip te krijgen én te houden op IT-risico’s. Tim werkte daarvoor ruim 10 jaar bij KPMG. Wat deed hem besluiten om in dienst te treden bij Govers? En hoe bevalt het hem tot nu toe?

“Ik krijg voldoende tijd om klanten te bedienen, daardoor kun je daadwerkelijk impact maken.”

Ik had nog nooit van Govers gehoord, totdat een recruiter mij benaderde voor de functie IT-auditor. Na een gesprek met twee Goverianen was ik om! Ik hield me voorheen voornamelijk bezig met de politiek van internationale audits en de coördinatie van mijn teams. Ik zat de hele dag in Teams meetings en had nauwelijks de gelegenheid om impact te maken bij de klant, terwijl dáár juist mijn passie ligt. Al snel ervaarde ik bij Govers dat ik de tijd en ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Voornamelijk mijn ondernemerschap probeer ik te ontwikkelen, bijvoorbeeld in het opzetten van dashboards voor klanten samen met mijn team. Als ik één ding de afgelopen tijd heb ervaren is het de ‘can do-mentaliteit’. In plaats van eindeloos overleggen en vergaderen, gaan we het gewoon doen!

Aan collegialiteit geen gebrek

Grappig genoeg was het kantoor nagenoeg uitgestorven in mijn eerste werkweek, veel medewerkers waren op vakantie. Daar kwam gelukkig snel verandering in, want collega’s komen – net als ik – graag naar kantoor. Ik heb de eerste maand niet één interne Teams meeting gehad, dat was even afkicken! Onderling heerst een gemoedelijke sfeer en er wordt tijdens de pauze volop gekletst over actualiteiten. Ook persoonlijke situaties zijn bespreekbaar. Zowel directe als indirecte collega’s vragen hoe het met je gaat en zijn oprecht geïnteresseerd. Ik ben altijd gevoelig geweest voor hiërarchie, maar daar is bij Govers geen sprake van. Dat iedereen op één locatie werkt, ervaar ik ook als een groot pluspunt. Je loopt zo even bij elkaar langs.

Hoogtepunten

Ik heb al veel mooie momenten beleefd bij Govers. Eén van mijn hoogtepunten was de kick-off dag voor het nieuwe auditseizoen, waar ik nota bene zelf een presentatie gaf. Al met al een dag vol gezelligheid, op een mooie plek. Daarnaast bezoek ik graag klanten op locatie. Zo werd ik laatst rondgeleid door de fabriekshal van één van onze klanten: erg indrukwekkend en bovendien leuk om met eigen ogen te zien waar je als IT-auditor zoal een bijdrage aan levert. Kortom, bij Govers zit je dichter bij het vuur.